dimarts, 11 de novembre del 2014

Reflexions de banyera


  REFLEXIONS DE BANYERA  

quanta "merda" !
Cada dia que surto a navegar, observo la natura de la que gaudim, i tot allò que l'envolta , cada dia em sorprenen coses noves i, per desgracia, cada dia veig més el mal us que fem el ser humà.
Plàstics, llaunes, burilles, ampolles, compreses, preservatius….. és habitual veure-ho surant en la superfície de la nostra mar mediterrània.
Els qui naveguen a bord amb mi, ja en son coneixedors. A bord no es pot llençar res per la borda, a pesar de la mala creença de que hi ha productes biodegradables i que per tant es poden llançar.
És cert, hi ha restes d’aliments que ho son, però cal que siguem conscients que si llencem quelcom prop de platja, anirà a parar a terra ferma abans de que la natura hagi finalitzat els seu procés de degradació.
Mes enllà de le normatives internacional i lleis de protecció del medi, cal prendre consciencia del respecta a la Natura.
Per tant la meva crida va dirigida a tots aquells que som usuaris de la natura, solida o líquida, tant se val.
Demanaria a tothom que fóssim conscients de que la brossa que generem, la recollim i la aboquem degudament separada als punts corresponent.
gaudim-ho en lloc de destruir-ho
La mar NO S’HO EMPASSA TOT, és mes, te un cicle natural que, en el millor dels casos, torna allò que no és dels seu grat, i en el pitjor, queda contaminada de manera que va transmeten aquesta contaminació a tota la vida que hi ha en ella.
Des d’aquí faig una crida a tots aquells que naveguen en qualsevol condició, patrons, tripulants, alumnes, passatge, .... LLUITEM PAR UN MAR NET !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada